Into the good mood!
Blijf op de hoogte en volg Michiel
11 Maart 2013 | China, Sjanghai
Nu het weer eindelijk weer goed begint te worden begint mijn stemming en ook die van de anderen weer aardig op te vrolijken. Het leven en de gezelligheid begint zich weer te verenigen op straat. Al moet ik wel zeggen dat het weer nogal erg mee gaat met mijn stemming. De afgelopen weken was het goed en warm weer, met afgelopen zaterdag tot 30 graden aan toe. Met een super stemming lekker in een T-shirt op het terrasje in de hoofdstraat een biertje pakken met een bakje pinda's (waar overigens een bout in zat). Helaas eindigde het weekend gisteren met voedselvergiftiging en van 30 graden ging het zondag naar 8 graden. Gelukkig nog altijd beter dat het druilerige Nederlandse weer.
Mijn stage bevalt mij ook erg goed. Ik had me geen betere stageplaats kunnen wensen. Het begon allemaal wat chaotisch omdat de begeleider er de eerste anderhalve week niet was, hij zat namelijk in Los angeles. Dit was eigenlijk wel goed, omdat ik weinig te doen had en zo dus de collega's kon helpen waardoor ik direct goed in de groep paste. De collega's zijn allemaal erg lache en vriendelijk, in de eerste week was er zelfs een taarten gevecht. Nu de begeleider er eenmaal is, is de sfeer alleen maar beter geworden. Het is een Duitser genaamd Wittko, die erg open en relaxed is waardoor het de sfeer zeer aangenaam maakt. Hij, zijn vrienden (die regelmatig het bedrijf bezoeken) en ik zijn er ook niet vies van om onderling wat smerige grapjes te verkopen, dit alles maakt het werk soms wel iets te relaxed misschien. Maar gelukkig is Wittko zeer slim en geeft erg goede begeleiding. Hij vertelde mij wel dat hij zeer tevreden is over mij, wat mij ook weer een goed gevoel geeft. Afgelopen week zijn er 3 nieuwe stagaires begonnen die ik moest inwerken, die ook zeker leuk in de groep passen. al met al een leuke stage dus.
Het bedrijf waar ik stage loop is QUESTIMPACT. Dit is een bedrijf dat promotieproducten voor andere bedrijven ontwerpt. Een klant geeft ons een soort van idee wat ze willen of ze vragen ons advies, wij sturen de prijzen en opties, de klant maakt een keuze en dan beginnen wij het product te ontwerpen. Gebaseerd op de klant zijn wensen maken wij het design, zoeken de juiste fabriek en doen ook de kwaliteitscontrole. De kwaliteits controle is erg streng op de Duitse/Nederlandse manier, want het kost nogal wat moeite om kwaliteit te krijgen in China. In de eerste week heb ik samen met twee anderen, 20.000 power armbandjes stuk voor stuk gecontroleerd op kwaliteit. Ik doe eigenlijk marketing in het bedrijf, maar (gelukkig) krijg ik zo veel extra andere taken wat alles erg varierend maakt en waarschijnlijk mag ik binnekort naar de fabrieken meerijzen. Iets wat ik erg graag wil zien, de uitbuiting van mensen in de Chinese fabrieken. Begrijp me niet verkeerd met 'erg graag wil zien' maar het lijkt me zeer interresant. Mijn taken momenteel zijn met name: Google analytics, online management software opzetten, kwalitetiscontrole, marketing kaarten opzetten, een beetje design, templates voor alle categorien maken, social media verbeteren, website verbetren en vertalen, stagaires trainen, toegang naar de Nederlandse markt dus sales komt er nu bij en een mooi aquarium zoeken voor onze mascotte het schildpad.
Als iemand van jullie een bedrijf heeft, werkt of kent dat graag in promotiematerialen interesse heeft neem dan contact op met mij:
mv@quest-trade.com
of ga naar de website en refereer naar mij indien interesse:
www.questimpact.com
Het zal mij erg veel plezier doen.
11 Maart 2013 - 18:36
Tante Nel Uit Arcen:
Hallo die Michiel,
Jaja ik heb je verhaal alweer gelezen en......wat een mooie kamer met een waterapparaat zo te zien. Zal wel nodig zijn daar, altijd vers en gekoeld water.
Wat is dat toch met die voedselvergiftiging. Je hebt kennelijk goede weerstand want ik lees dat je alweer bovenop bent.
Stage dan, weer een nieuwe ervaring. Goed dat je zo sociaal ingesteld bent en snel contacten maakt.
Ben benieuwd wat je van de arbeidsomstandigheden in China meekrijgt.
Hier alweer sneeuw en vorst, het houdt maar niet op. Maar ja, niets aan te doen, we hebben het maar te nemen want het weer kun je niet sturen.
Michiel, blijf lachen en geniet van de tijd want voor je het weet is het weer voorbij maar mag je dan wel naar de bruiloft van je zus.
Groeten, Nel -
12 Maart 2013 - 09:15
Tante Anja Uit Broekhuizen:
Hallo Michiel
Gelukkig een andere kamer,goed voor jou.
Maar hoe kom je toch aan die voedselvergiftiging? Zeker van die pinda's met dat bot.
Fijn dat het ook goed gaat op je stage.Hoop voor jou dat je mee naar de fabrieken mag.
Zal toch allemaal zeer interessant zijn.
Volgens mij als je weer thuiskomt is het voor jou erg saai.
Maar zover is het nog niet.
Hoop dat je een zeer leerzame stage hebt waar je in je toekomst wat aan hebt
Verder geniet, maar dat doe je ook zo te lezen
Heel veel groetjes uit het besneeuwde en koude Limburg.
Anja. -
14 Maart 2013 - 17:57
Lea:
Ha Michiel,
Super getroffen met je stageplek. Je komt in juli toch wel weer naar huis hè. Ben wel jaloers op het mooie weer bij jullie. Beter dan het vriesweer hier, wat we allemaal kots moe zijn.
Afgelopen zondag hebben we de film van jullie gezamenlijke vakantie in China gezien. Prachtig!! Mooi in elkaar gezet door Jac. We vonden het alle 4 geweldig om te zien en interessant om wat meer van het onbekende China te horen en te zien. Vooral dit panda beren, maar natuurlijk ook alle andere mooie foto's. Nu kunnen wij ons straks ook wat voorstellen bij jouw verhalen, dus heel leuk.
Succes verder met je stage en blijf zo genieten!!
Lea -
17 Maart 2013 - 15:51
Tante Jeannette:
Heej Michiel,
Wat fijn voor je dat je zo'n toffe stageplek hebt!
Zo te lezen is het nog steeds erg nteressant allemaal. Ik vind het erg knap hoe je het doet. Nu maar even geen voedselvergiftiging meer, hè?
Het is nog steeds fris in Horst maar we krijgen vanaf eind volgende week beter weer, volgens de berichten. We zijn er inmiddels wel aan toe!
Ik heb flink de griep gehad en ben er nu, na 2 weken, nog niet helemaal van af.
We krijgen er begin september ook weer een kleinkindje bij! Wieneke (van Luc) is zwanger en verwachten ze hun derde kindje. Leuk he.
Veel succes en plezier Michiel en tot de volgende keer.
Groetjes van Jeannette en de rest van de familie.
27 Maart 2013 - 17:53
Marjos:
Wat een spetterend schone mooie ruime kamer! Dat is echt wel boffen meneer!!! Geen ongewenste gasten?
Voor zover ik het uit jouw verhaal begrijp, geldt dat ook voor je stage...
Is 'engels' de gezamenlijke spreektaal? Zo ja, dan is dat inmiddels zeker je 2e moeders/vaderstaal geworden, niet dan!
En wat een geinige foto's...
Krijg je daar in China wat mee van de europese bankencrisis? Genoeg geld in Europa maar helaas weten bankiers-4 grote accountantskantoren-advocatuur het vooral voor zichzelf te houden dankzij fiscale wetgeving... Niet dat ik denk dat het in China beter geregeld is....
Het weer hier is minder druilerig alswel KOUD....heel koud... het zou zelfs weer gaan sneeuwen...haha.
Ervanuitgaande dat Anjo je niets heeft laten weten : hij is vorige week dinsdag geslaagd voor zijn toelating tot EPST , een piloten-opleiding... een jongensdroom. Er moet nog wel enig rekendenkwerk gedaan worden, want baangarantie is er niet dus de aangegane schuld van ca 1,5 ton kan dan aardig oplopen...
Het restaurant van Daan&Janneke in Nijmegen, draait prima. Ondanks hun aanstaande ouderschap, boet het absoluut niet in aan kwaliteit. Duizendpoten zijn het. En ja, je leest het goed, als zij 'ouder' worden, worden Martien en ik 'opama' .... (of had ik dat al verteld?)
Jelle, consultant technische automatisering, is nog steeds gedetacheerd bij TNO in Helmond op de automotive-camp. De rest zal hij je zelf een keer moeten uitleggen.
Martien en ik zitten intussen weer met 1 huisarts in dienst... er was te weinig werk voor de 2e huisarts... dus werken we zelf weer wat meer. Is eigenlijk best wel leuk! Maar het was lekker ruim 18 maanden even heel rustig aan te doen!!!
Daarnaast werk ik intussen sinds ca 6 maanden bij de Voedselbank in Venray. Als intaker dwz : adhv financiele screening kijken welke clienten recht hebben op een voedselpakket. Inmiddels zijn er zoveel voedselbankclienten dat het bestuur vorige week besloten heeft dat er een wachtlijst gaat komen. Armoede is een toenemend probleem in Nederland. Als je meer uitgeeft dan je binnenkrijgt, bouw je schulden op. De belangrijkste reden dus voor mensen om aan te kloppen bij de Voedselbank... Dan kan soms heel hartverscheurend zijn...
Goed, Michiel, ik was niet van plan zo'n relaas te schrijven, maar ik had ook al even niets meer van mij laten horen, geloof ik.
Geniet van die mega lekkere warme temperatuur en alle andere bijzondere en leerrijke momenten daar in het Verre Oosten.... Komend weekend wordt Pasen gevierd. Wat doe jij? Al paaseitjes ontvangen?
Maak het goed!
Liefs,