Japan, super dan!
Blijf op de hoogte en volg Michiel
13 Februari 2013 | China, Sjanghai
De eerste dag bestond voornamelijk uit reizen naar het stadje Kyoto. Het mooie van Japan is dat alle tempels er nog zijn en dat er niets van toeristische dingen te vinden is. Waar ik echt versteld van stond was dat er nergens bewaking of politie was. Het volk is erg gesloten en laat ook moeilijk buitenlanders toe, verder is respect erg belangrijk en vindt je dat overal terug. Ze zetten altijd een lachend gezicht op zodat ze vrolijk lijken, terwijl ze van binnen er heel anders aantoe zijn. Even weer terug bij Kyoto. In Kyoto vind je ongeveer 50 tempels en shrines. Natuurlijk hebben wij er een paar bezocht, maarja naar zo'n lange dag slenteren moet er wel even uitgerust worden in de club. Dan sta je daar met z'n tweeen niemand kennende te dansen, gelukkig na een paar Jagermeisterjes ging alles los en kwamen we uit de club met een aantal vrienden. Het is echt een mooi en lache volkje. Net zo open en gek (zelfs gekker) dan Nederlanders.
Na een verschrikkelijk lange nacht busrit kwamen we smorgens aan in de megastad Tokyo. Ik verwachte het een beetje als Shanghai vele wolkenkrabbers hoogbouw en drukte. Opzich viel het allemaal wel mee. De eerste dag zijn we naar Ryo zijn huis geweest en vervolgens naar de crazy district. Het gebied waar je seks, games, cartoons en cosplay vindt. Alles is zo open en zo gestoord, niemand kijkt van iets op, alles gaat lekker zijn gangetje. Ook net als in Kyoto zie je nergens politie. Er is dan ook bijna geen criminalitiet. Het viel op dat zelfs de stoere jongens respect tonen naar anderen, dat mensen de portomonee uit de zak hebben steken, of zelfs op tafel in restaurant neerleggen als ze naar wc of buiten gaan, niemand zal het wegpakken. Ik heb genoeg mensen gezien die netjes iets terug gaven toen iemands iets verloor. Uiteraard moesten we ook in deze stad uitgaan. Met Ryo en zijn gekke vrienden begonnen we te drinken op straat, nadat ik hun de Jagermeister had geintroduceerd. Lekker dat ze het vonden, gingen we vrolijk drinken op straat, aangezien dit allemaal mag. Daarna zijn we de club ingegaan waar je ook weer erg snel nieuwe mensen leerde kennen.
Niet alleen het uitgaan maar alles in Japan is erg duur. Veel dingen zijn duurder dan in Nederland. Voor een avondje uitgaan kun je ongeveer een honderdje neertellen in Japan. Daarbij nog niet gesproken van taxi, eten en bezichtegingen. Het eten overigens is het lekkerste eten wat ik momenteel ken. Sushi, noodles en gefrituurde garnalen zijn mijn favoriet. Lekker aan zo'n lopende band je favoriete sushi uitkiezen. Hygiene en kwaliteit is zeker te vergelijken met Nederland.
Over Nederland gesproken, onderweg naar de Tokyo tower kwamen wij een super mooie grote villa tegen met een Masserati voor de deur. Ze groot op een dure locatie, dat moest wel erg duur zijn. Iedereen voelt in Nederland de crisis. Als jullie willen weten waar ons belastinggeld naartoe gaat, kom dan maar eens een bezoekje nemen in Tokyo. Het is namelijk de Nederlandse ambassade dat zich wel erg mooi en duur geplaatst heeft in Tokyo. Geen crisis te zien hier in Japan bij de Nederlandse ambassade.
Al met al kan ik dus zeggen dat ik echt verliefd ben geworden op dit prachtige land. Hier zal ik ook dan zeker terug te vinden zijn in de toekomst. Ik raad iedereen ook zeker aan om hier eens op vakantie te gaan. Super mooi, schoon en veilig land. letterlijk hebben we geen papiertje op straat kunnen vinden.
13 Februari 2013 - 20:10
De Brugjes:
Ha die Michiel,
Zo te lezen komen wij ook ooit een keer in Japan, al is het maar om jou op te zoeken. Maar eerst ga ik voor Afrika, want ook dat schijnt een prachtig land te zijn, volgens de Capetown Hillibilly's (Joep en Jeroen).
Geweldig Michiel te lezen hoe snel jij je aan nieuwe situaties aanpast en hoe je open staat voor nieuwe dingen. Geniet ervan. Euhhhhhh......wanneer begint jouw stage?
Succes met alles....o ja....Joep en Jeroen komen zaterag as terug.
Lieve groetjes.....de brugjes -
14 Februari 2013 - 05:52
Michiel Vullings:
Dankjewel Ria. Wens Joep en Jeroen nog een fijne laatste paar vakantiedagen toe. Ik heb al wat foto's van hun gezien, ze hebben het erg naar hun zin zo te zien!
Er zijn gelukkig genoeg landen om van te genieten. Zuid Afrike moet ook zeker mooi zijn ja..
Mijn stage begint 16 Februari. Dat is op een zaterdag ja, maar na een vakantie is het eerstvolgende weekend gewoon een werkweekend. Verder ben ik nu bezig met een project voor het stagebedrijf gerelateerd aan koninginnendag/aftreden. Wie weet zien jullie het wel tegen die tijd!
Groeten -
16 Februari 2013 - 12:06
Mia Keijsers:
ha lieve Michiel ik had willen skypen maar je bent druk bezig hoorde ik ,vandaag begonnen aan je stage wat misschien ook nog spannend wordt als het doorgaat wat je van plan bent .
Michiel eerst wil ik je hartelijk bedanken voor de mooie puzzel die je opgestuurd hebt ,geweldig en dan van een foto die je zelf hebt gemaakt.Ikben er erg blij mee en wil er zo gauw mogelijk aan beginnen al laat het nog even op zich wachten erg lief van je dank jewel.
Ik sta versteld wat je allemaal onderneemt en hoe gemakkelijk je telkens weer nieuwe contacten maakt en nu je stage ik ben erg benieuwd,wens je heel veel succes daar .
liefs van oma . -
20 Februari 2013 - 13:05
Lea:
Ha Michiel,
Wat kun je toch leuk vertellen. Na je verhaal over Japan, wil ik nog wel meer weten over dit land. Wat hier in Nederland ook erg onbekend is. Ik sta er versteld van hoe snel je overal vrienden en contacten maakt met de mensen. Dat maakt het toch wel extra bijzonder. Ik hoorde van oma dat je afgelopen zaterdag met je stage bent begonnen (een gekke dag om te beginnen) ben benieuwd naar je verslag over je stage. Wij wensen je veel succes op je nieuwe werkplek, hopelijk krijg je hier een prachtige ervaring erbij. Lieve groetjes van Leal, Ton en de kids. -
21 Februari 2013 - 09:06
Tante Nel Uit Arcen:
Op de dag dat je dit verhaaltje schreef zat je pa, over jou te vertellen aan onze keukentafel ter ere van mijn verjaardag.
Ja ze zijn bijzonder trots op je. Ook na, het feest van de 90jarige Ome Piet hebben we nog gezellig gegeten bij Terlago met Anja Peter en jouw pap en mam.
Japan is wel je land geloof ik.
Ja zo heeft ieder mens zijn of haar voorkeur. De een zweert bij Brazilie en de ander bij Horst en weer een ander bij Ierland, Griekenland of Italie.
Veel indrukken opdoen en veel met diverse mensen omgaan maakt je nog meer mens, dat is een ding wat zeker is.
Michiel, ben zeer benieuwd over je stage en of je er wat kunt leren.
Verder kijk ik weer uit naar alle verhalen.
Groetjes, Nel