Klaar voor het nieuwe half jaar
Blijf op de hoogte en volg Michiel
09 Januari 2013 | China, Sjanghai
Tevens ben ik nu aangenomen bij inmiddels al 2 stagebedrijven en dat terwijl er nog aanvragen bij andere bedrijven in behandeling zijn.
Helaas heb ik zojuist van onze gehele groep afscheid moeten nemen, want iedereen is vandaag vertrokken. Gelukkig heb ik nu de kamer voor mezelf, maar helaas is het nog even vertoeven in mijn kamer zonder enige gezelschap. Dingen ondernemen kan ik niet omdat ik helaas mijn knieen overbelast heb. Het liefst neem ik nu zoveel mogelijk rust zodat het over is als Chinagangers overkomen. Verder heeft Lingyang morgen nog een tentamen, dus nog twee dagen geheel alleen staat me in het verschiet.
Nu is het inmiddels tijd om te zoeken voor een nieuw appartement, wat overigens niet moeilijk schijnt te zijn. Verder heb ik toch besloten om met Chinees nieuwjaar een weekje Japan te doen. Ik reis dan rond in het Kansai district, waar steden liggen als Osaka, Kyoto en Kobe (hometown vna Ryo). Helaas is Ryo er waarschijnlijk niet omdat hij te druk bezig is met stage zoeken, maar ik kan gelukkig wel zijn vrienden ontmoeten.
Gelukkig loopt alles dan toch wel mooi af en kan ik er weer een half jaar tegen aan. Ik kijk er nu echt naar uit om de Chinagangers weer te zien, want zij hebben mij tenslotte erg geholpen en gesteund met stage en visum. Gelukkig nemen ze ook nog wat nederlandse producten mee, die ik hier erg gemist heb!
09 Januari 2013 - 07:40
Tante Nel Uit Arcen:
Goedemorgen Michiel,
Ik kijk nog even in de mail voordat ik naar mijn werk ga en....wat zie ik....ja hoor, een berichtje van onze Michiel met weer duizend en een plannen.
Wat heb jij een super/parents zeg. Die houden toch wel een klein beetje van je denk je niet!!!!!!
En stage. leuk..ben benieuwd wat je daar gaat doen.
Word er in de bedrijven veel Engels gesproken of gaat het in het Chinees?
Nog een paar daagjes en het hollandse konvooi komt eraan.
Geniet van elkaar maar dat zal wel lukken.
groeten Michiel -
09 Januari 2013 - 08:32
Paul:
Goede morgen Michiel,
goed dat je een stage gevonden hebt, ik heb me grote handbagage tas al leeggemaakt voor chips.(hollandse produkten). En ik heb al tegen Mindy gezegd dat er dit jaar geen schoenen in mogen van haar. welke chips vind je lekker paprika, cheese union. tijgernootjes ben je ook gek op toch.
Echt leuk dat je naar Japan gaat. De groetjes van iedereen op het werk. en we zien ons over drie dagen. gr Paul -
09 Januari 2013 - 08:52
Maud :
Ha Michiel,
Goed om te horen dat je nu weer wat optimistischer bent, want in het vorige berichtje was een klein dipje te lezen. Maar ach, dat hoort er ook bij als je een jaar van huis bent!!
Fijn dat het er nu met je visium beter voorstaat, hopelijk gaat dat bedrijf zijn best doen!!
Straks heel veel plezier met de horster delegatie daar in China...en we horen/ lezen de verhalen wel weer!!
Geniet er van!!!
Gr. Maud
09 Januari 2013 - 09:17
Ria:
e hebt goede energie naar boven gestuurd en wanhopig genoeg geweest om nu zicht te krijgen op stage en visum!!!
Dat is geweldig goed nieuws!!
En ik geloof dat je niet kan wachten tot je je geleifden in de armen kunt sluiten.
Het is voor hen ook een hle onderneming en een spannende bezigheid....dus...ben een beetje lief voor ze, he?! (grapje)
Ik ben benieuwd naar de verhalen!
Groetjes en veel liefs
Ria
09 Januari 2013 - 12:31
Anja En Peter Uit Broekhuizen:
Hallo Michiel
Hartstikke fijn dat je een visum hebt en stageplaats, Al kostte het toch wel een paar centjes.
Maar dat moest gewoon even.
Nog even en het gespuis uit Horst komt eraan. Wat gezellig.
Heel veel plezier en geniet er maar goed van.
Wij zorgen goed voor Loekas.
Groetjes Anja en Peter
09 Januari 2013 - 19:43
De Brugjes:
ha die michiel
fijn te lezen dat alles weer in een positieve flo zit.
geniet straks met je familie en van alle lekkere chips die paul
schijnt mee te nemen. ben wel benieuwd of de chips t wint
van de schoenen van mindy...hi.hi.hi.
heel veel plezier samen en straks op je stage plek.
lieve groetjes joep en ria -
10 Januari 2013 - 13:40
Mindy:
hahahaha ik moet natuurlijk wel keuze hebben in schoenen!!!Enne Michiel, die chips die Paul mee gaat nemen zal ik maar snel verstoppen als je ze hebt want anders gaat ie er zelf aan beginnen..... want ja 16 dagen zonder chips wordt wel moeilijk;) dus die heb je nog niet veilig voor je alleen hoor hihi!!
Maar buiten deze onzin allemaal..... heb ik super veel zin in onze reis en ben zo benieuwd naar China! en voor jou houd het nog lang niet op want je gaat na de reis gewoon weer door naar Japan, ben wel een beetje jaloers, Japan lijkt me ook zo gaaf!
Nou ik zie je over een paar dagen en dan gaat de reis beginnen.
Liefs je lieve Zus;)
12 Januari 2013 - 17:45
Willeke:
Ha michiel
Fijn dat alles nu geregeld is. Kun je des te meer genieten van je vakantie en bezoek. Hou je het wachten nog vol ?!?
Fijne reis samen.
Groetjes willeke en ger