Cultuurshock - Reisverslag uit Sjanghai, China van Michiel Vullings - WaarBenJij.nu Cultuurshock - Reisverslag uit Sjanghai, China van Michiel Vullings - WaarBenJij.nu

Cultuurshock

Blijf op de hoogte en volg Michiel

26 November 2012 | China, Sjanghai

Al heb ik weinig gezien van de echte Chinese cultuur afgelopen twee weken, ik heb toch vanalles gezien en gehoord. De laatste paar dagen heb ik veel opgetrokken met Japanners en heb ik Lingyang geintroduceerd aan een club. Uit de verhalen kun je wel opmaken dat Chinezen een beetje gek zijn vanuit ons oogpunt, maar dit is niets vergeleken met Japanners.

Ik heb wel eens gelezen dat je in Japan van die mooie machines hebt staan waar je ondergoed kunt kopen. Zo'n Cola automaat die wij kennen maar dan met ondergoed. Zo heel erg gek is dat nog niet, zou je zeggen. Wel is het gek als je dan ook nog weet dat het gebruikt ondergoed is (gedragen door vrouwen) die gekocht worden om er aan te ruiken. Beetje ongeloofwaardig vond ik, maar het is zojuist vorige week bevestigd door mijn 2 japanse vrienden. Ik heb natuurlijk veel meer rare dingen gehoord, maar omdat deze website geen leeftijdsgrens heeft, zal ik daar maar niet over beginnen.

Dit weekend ben ik de vrijdag, zaterdag en ja, ook nog eens de zondag uitgeweest. Met op zijn vroegst terug in mijn bed om 4 uur. De eerste avond met 2 Japanners en 1 Chineesje. Wel lachen toen we in de taxi zaten, nadat we Jagermeister hadden ingedronken in mijn kamer. Een japanne was erg zat en moest dat ook op straat even duidelijk maken toen hij zijn avondeten liet zien. Maarja met zo'n lege maag kun je niet uitgaan dus gingen we naar KFC om de maag wat te vullen bij hem. Ik wilde een broodje bestellen, niet wetende dat de Japanner door een deur liep en uiteindelijk aan de andere kant van de balie stond om mijn bestelling op te nemen, terwijl het personeel hem wegduwden. Gelukkig kon de KFC er wel erg om lachen. Zoals ik al zei, ze zijn een beetje gek.

Zaterdag was het uitgaan weer eens erg leuk met de Nederlanders en der Duitser. Omdat ik en mijn kamergenoot niet-vrijgezel zijn en de rest wel, hadden wij niet zo'n zin meer om uit te gaan, want ja je kent de Europese student wel. Uiteindelijk hebben we gezegd dat we alleen mee uit gaan als we dit keer een Mensnight hebben dus niet dat al die gasten weer bij de vrouwtjes staan. Met hun akkoord zijn we zo uitgegaan en hebben dus ook echt lol gehad en niet een typische avond dat wij uitindellijk weer met zijn tweetjes overblijven. alleen heb ik mij wel misdragen omdat er een aap een beetje vies deed bij mij, maarja aan de andere kant het was wel een MEN.

Gisteren ben ik om het af te leren toch maar weer even uitgegaan met hetzelfde groepje van vrijdag. Dit keer gewoon naar een bar om nog wat culturele verschillen uit te wisselen. Alvorens nog even Sushi weesten eten met de Japanners. Een sushi bar met zo'n lopende band, wat ik overigens erg apart vond. ook ben ik op zondagmiddag nog even weeste shoppen bij de fabric market waar je dus een pak kunt laten maken voor een schijntje.

Natuurlijk als deze meneer iets in zijn hoofd heeft dan moet het hoe dan ook gebeuren en het liefst zo snel mogelijk. Met mijn fantastisch idee ben ik naar Lingyang gegaan, die er per direct mee instemde en wat wij dus ook serieus hebben opgepakt. Aangezien ik niet in nederland ben moet ik Nieuwjaar en ook de nieuwjaarsduik missen. Mocht ik nu toevallig op het idee komen om met hem een officiele nieuwjaarsduik te organiseren. Ik heb vandaag al contact opgenomen met Unox/unilever (met nog geen reactie) en we gaan morgen kijken naar een locatie en praten met de plaatselijke politie. Als wij toestemming krijgen gaan we het goed en groot aanakken en zullen we wellicht Hart van Nederland rijken en misschien wel betere nieuwszenders als het evenement plaats heeft gevonden. Beetje gek idee, maar hoe gekker hier hoe populairder.

Zo weinig gedaan, maar toch weer zoveel geleerd. Ben beniewd naar de volgende weken. foto's volgen nog in dezer dagen

• 27 November 2012 - 10:29

Tante Jeannette:

Hoi Michiel,
    Ongelooflijk, die ondergoedmachine in Japan, hahaha.
    Ik zie op de foto dat het aapje aan de ketting zit. Doet ie kunstjes of waarom zit ie daar?
    Ben benieuwd of het lukt met je Nieuwjaarsduik :) Het Chinese Nieuwjaar is op 10 Februari 2013 heb ik gelezen. Ze vieren het 2 weken en alle bedrijven sluiten dan hun deuren. Hoef je dan ook niet naar school zeker? Heb je al plannen voor die tijd?
    Het Heineken bier is spotgoed, als ik het goed zie? Omgerekend zo'n € 1,15 per halve liter????
    groetjes, Jeannette

• 27 November 2012 - 18:05

Marjos:

Tja, zo te lezen wordt een uitstapje naar Japan steeds waarschijnlijker... ook leuk!
    En...uitgaan is blijkbaar in vele culturen vergelijkbaar... ook goed.
    Ben benieuwd naar studie-resultaten...(of is dit bijzaak?)
    Tot een volgende chat of bericht!

• 30 November 2012 - 09:26

Niels Taal:

Hey.. je kent me niet maar las iets over een nieuwjaarsduik:)
    Ik woon in Shanghai (eerst in Hangzhou) en als het doorgaat, doe ik mee hoor..
    Wat doe je precies in Shanghai? Misschien is het leuk om met elkaar in contact te komen daarvoor? Ik ken nog wat NLers hier en natuurlijk ook Chinezen, haha.. Let me know: 13816552306
    Gr. Niels

• 30 November 2012 - 13:35

Lea:

Ha die Michiel,

Het is altijd weer leuk om je verhalen te lezen. Alleen kan ik me er geen voorstelling bij maken hoe het echt in China is en hoe de mensen zijn. Het is zo'n groot verschil met ons. Je ziet er nog goed uit op de foto's (moest eerst even kijken wie de aap was ha,ha) en blijf zo maar lekker genieten daar. Pap en Mam, Jill, Mindy en Paul komen al binnenkort, dat is natuurlijk ook weer heerlijk om naar uit te kijken en WEER te genieten! Lieve groetjes van Lea

• 01 December 2012 - 14:59

Ria:

Hoi Michiel
    Wat een initiatieven ontplooi jij!! Super!!
    En dan ook nog meteen een reactie van ene Niels die mee gaat doen en waarschijnlijk heeft hij een heel netwerk die ook wel een duikje willen wagen.
    Als je het voor elkaar krijgt laat het dan snel weten dan schakel ik Hart van nederland in, die zijn wel in voor zulke geintjes!!
    Wat zielig eigenlijk zo'n gebruikte ondergoedautomaat.....Jij maakt er zeker geen gebruik van of wel Michiel!? Ha Ha.
    Je mist natuurlijk je geliefden. Maar zoals ik hoor komen ze allemaal binnekort naar je toe.
    Wat een feest!!!
    Lieve groeten
    Ria

• 09 December 2012 - 11:38

Brigitte (collega Van Je Moeder):

Geweldig Michiel,

Ik lees nu pas jou verslagen, geweldig zeg.
    Wat kan jij trouwens mooi vertellen, schrijf een boek zou ik zeggen.
    Ben benieuwd naar je volgende bericht.

Heeeeel veel plezier nog zou ik zeggen.

Brigitte

• 11 December 2012 - 00:21

Tante Nel Uit Arcen:

Weer smullen die verhalen van je.
    Ben wat laat met mijn reactie deze keer.
    Goed van je dat organisatietalent. Ben benieuwd of je er de publiciteit mee haal, w.b. de nieuwjaarsduik.
    Tot de volgende keer.

En blijf lachen.