Shanghai university opening ceremony
Blijf op de hoogte en volg Michiel
01 September 2012 | China, Shanghai
De volgende dag hadden ze het leuke idee om ons om 7 uur 's morgens te laten verzamelen op de campus. Ik had de verwachting dat het best wel leuk ging worden. Het tegendeel werd direct bewezen, al moet ik wel zeggen dat het toch een kleine mate van spectaculair was. We kwamen aan op een groot sportveld waar we exact op een stip moesten gaan staan. Toen de leraren op het podium kwamen moesten wij met zijn allen (ongeveer 2000-3000 mensen) gaan zitten op de grond terwijl het tevens 30 graden was met flinke zon. Dit is echt nog een typisch voorbeeld van het communisme want dat moest echt een beetje onderdanigheid voorstellen. Na een uur lange speech in het Chinees konden we eindelijk opstaan om vervolgens een soort militair achtige 180 graden te draaien naar de vlaggenmast. Met het Chinese volkslied op de achtergrond werd de vlag gehesen.
Om nog even terug te komen op leuke Chinese gebeurtenissen. We zaten onder in de lobby van onze campus gebouw. We waren lekker even aan het kaarten met een pilsje en een whisky erbij. toen kwam de bewaker dat we eigenlijk geen alcohol mochten drinken in de lobby onder. Wij boden hem een drankje aan om even lekker mee te doen (wetende dat Chinezen het niet gebruikelijk vinden bij iets dat word aangeboden, te weigeren) wat hij natuurlijk niet kon weerstaan. Dus met het idee om ons weg te sturen liep hij uiteindelijk terug met een klein shotje whisky in zijn keel.
We zijn ook nog op de zogenaamde Fake Market geweest. Dit is een markt waarbij je spullen kunt kopen van bekende merken die nauwelijks van het echt te onderscheiden zijn. Het blijft zo'n leuk spelletje het afdingen. Zij beginnen met een bedrag, je moet ongeveer 5 maal lager beginnen en dan maximaal 20 yuan bijgeven. Ze zeggen dan altijd nee, maar zodra je doet alsof je wegloopt roepen ze dat we een deal hebben. Je moet wel opletten dat ze je niet betoepen, aangezien ze kleine usb stickjes verkochten van 900 GB en ons daarbij vertelden dat dit nieuwe technologie was.
Als mensen nog eventueel willen skypen of bellen, dan kunnen jullie mij het beste even een mailtje sturen. Meestal kan ik (Nederlandse tijd) tussen 14:00-18:00. Dit kan zodra ik met mijn lessen begin per dag sterk verschillen, maar dat is wel op te lossen. e-mail: michielvullings@msn.com
01 September 2012 - 20:19
Lea:
Ha Michiel,
Toch wel een hele cultuurshock als je een tijdje in China verblijft. Wat zijn de verschillen groot. Natuurlijk zijn sommige dingen kei leuk en soms wat minder leuk. Voor ons wel heel erg leuk om deze verhalen te lezen en toch is het moeilijk om er een beeld bij te vormen. Hopelijk gaan de lessen wat soepeler dan de introductie. Ik ben benieuwd. Veel succes ermee en geniet van alles.
Groetjes Lea -
02 September 2012 - 09:20
Tante Anja Uit Broekhuizen:
Hallo Michiel
Zo te horen ben je al een beetje gewent daar.Raar dat je daar een uur in de zon moest zitten.
Maar je zult wel nog wel meer gekke dingen mee makem denk ik zo.Een heel andere culrtuur.Maar wel spannend.
Ben benieuwd hoe de lessen verlopen.En hoe is je kamergenoot?
Mooie foto's.
Groetjes van Anja -
02 September 2012 - 10:53
Mindy:
Haaaaaa wat leuk om weeer een berichtje te lezen, het kunnen er nooit genoeg zijn hoor want het blijft leuk om te lezen wat je daar allemaal meemaakt. Enne die Fake market daar wil ik ook zeker heen als we in Shanghai zijn:) Deze week moeten we ook zeker een keer gaan skypen maar spreken nog wel even af wanneer precies! Liefs mindy -
02 September 2012 - 10:53
Mindy:
03 September 2012 - 20:47
Linda:
Hoi Michiel,
Ik hoop dat je een beetje je draai kunt vinden daar aan de andere kant van de wereld.
Het zal allemaal vreemd en wennen zijn maar ik hoop dat je er van kunt genieten en dat je het daar enorm goed naar je zin hebt. Ik kijk alweer uit naar het volgende verslagje van je :)
Groetjes uit Horst