Shanghai university - Reisverslag uit Shanghai, China van Michiel Vullings - WaarBenJij.nu Shanghai university - Reisverslag uit Shanghai, China van Michiel Vullings - WaarBenJij.nu

Shanghai university

Blijf op de hoogte en volg Michiel

31 Augustus 2012 | China, Shanghai

Na een aantal dagen geen internet te habben gehad (en nu nog steeds niet) kan ik toch weer even een berichtje plaatsen. Na drie dagen hotel zit ik dan eindelijk in mijn kamer. Voor Chinese begrippen is de kamer mooi, maar voor Nederlandse begrippen zou Rob van de Smaakpolitie het toch echt afkeuren. Dag 3, 4 en 5 waren best wel zwaar en ik zat er een beetje doorheen. Al trok ik dan wel op met de twee Nederlanders, ik had geen kamergenoot op dat moment en er waren nog niet zoveel mensen op de campus. Gelukkig heb nu ik een aardige (toevallig) Nederlandse kamergenoot en trek ik inmiddels veel op met twee andere Nederlanders en nog een aantal amerikanen. De Chinezen zijn nog wat terughoudend, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat ze tegen ons opkijken. Je wordt hier soms echt behandeld als een held. een aantal voorbeelden:

Bij de metro stappen mensen tegelijkertijd in en uit, wat zorgt voor wat geduw. Zodra wij als westerse uit willen stappen schrikken ze en laten ze ons netjes uitstappen daarna gaan ze erop los. Behalve met de spitsuren dan wordt je echt letterlijk in de trein gedrukt.

Laatst zijn we met een twintigtal mensen naar een disco gegaan. Ik stond aan de bar om een drankje te bestellen. Er kwam een ober naar me toe en zei: omdat jij de knapste bent voor wat ik gezien heb, krijg jij van mij gratis drankbonnen en een VIP kaart. De gedachte hierachter is dat als er veel (knappe) westerse zijn, dan komen er ook veel Chinese meisjes eropaf wat er vervolgens weer voor zorgt dat er veel Chinese jongens komen.

Verder willen Chinezen met je op de foto. Het is gewoon bizar hoe je hier behandeld wordt, je kunt werkelijk alles doen hier want zelfs de politie zal echt zelden tot niet ingrijpen zodra een westerse iets overtreed. Maar buiten dat zijn de Chinezen wel echt super vriendelijk en zullen er alles aan doen, ondanks de taalbarriere, om je toch te helpen.

De foto's die bij dit verslag komen (indien ik ze kan uploaden met traag internet) zijn met name van voedsel. Het is echt verbluffend wat je hier kunt kopen en wat die

Chinezen allemaal eten, van padden tot varkenskop tot kippenvoetjes en zelfs kakkerlakken op heel enkele plaatsen. Verder kun je hier erg lekker eten en ook op straat, maar het vlees is iets minder aangezien ze de vetrand en het vel erbij opeten.l

Verder hebben ze nog een leuk bekend auto/vrachtwagen merk. Er zijn nog zoveel meer dingen te vertellen maar te lange verslagen makt het niet aantrekkelijk en oninteressant om te lezen, vandaar dat ik het hier even bij laat.

• 31 Augustus 2012 - 07:35

Michiel Vullings:

Excuses voor de open regels in dit bericht maar internet hier in China is niet alles

• 31 Augustus 2012 - 11:20

Stef:

Hehe, gej ziet DE PIMP doa... Ma wej wille mier verhaaltjes, dus gewoeun doortypen wiekser!

• 31 Augustus 2012 - 11:45

Zanders:

Spielertje,

maak misbroek van ow macht zuj ik zegge. Profitere van die hap !

• 31 Augustus 2012 - 11:47

Petra Keijsers:

Ja Michiel, blijven schrijven. Leuk om te lezen en dat jij de knapste was wisten we toch al lang:)
    Zo te horen begin je al nieuwe vrienden te maken. Is de school ook al begonnen?

• 31 Augustus 2012 - 12:13

Frank:

Hahah good om te hure daat geej left as n god doa in china, ik krieg steeds mier t idee daat china meej ok wal zuj bevalle (zie gratis bierbonnen) allien t eate liekt meej bietje ala gft... Kakkerlakken, vlees met vel en vetrand blhhhh! Os neejej nummer va heite soep is btw n echte polonaise knaller, zoedra t zoewiet is steure we wal n mp3tje noa china..

Greeetings oet hors

• 31 Augustus 2012 - 12:33

De Brugjes:

michiel wat een belevenissen en leuk om te lezen.
    dat te begin zwaar was geloven wij meteen...een complete cultuurshock.
    leuk dat onze neef de KNAPSTE is...hi.hi.hi

• 31 Augustus 2012 - 15:04

Hegga:

Gej vult ow nou zeker wal un echte eindbaas! SJIEK!!
    Maar good dat gej un echte alleseater ziet want ik denk nih dat veul minse doaraan zulle beginne.
    Wannier beginde mit ow schoel want ut stiet wal in de titel, maar ik leas dur niks oaver??
    Huur t nag wal. En als gej un kier kunt goan skype, huur ik t gear..

Veul plezear doar verder en geniet durvan.

Groete owe buurman

• 31 Augustus 2012 - 19:53

Mia Keijsers:

ha michiel wat vind ik dat leuk om je zo te kunnen volgen .
    ja dat eten is raar he maar jij kiest maar iets lekkers uit hebben ze ook las ik .
    bij ons is het vandaag herfst morgen krijgen we weer zon .
    heel veel groetjes michiel en succes oma

• 31 Augustus 2012 - 19:53

Mia Keijsers:

ha michiel wat vind ik dat leuk om je zo te kunnen volgen .
    bij ons is het vandaag herfst morgen krijgen we weer zon .
    heel veel groetjes michiel en succes oma

• 01 September 2012 - 00:27

Michiel Vullings:

Mijn school is nog niet begonnen, die begint volgende week waarschijnlijk op dinsdag 4 spetember.

• 01 September 2012 - 11:51

Marjos:

Michiel, wat een informatieve en sfeervolle verhalen...geweldig om te lezen. Hetzelfde geldt voor je fotoos. Leuk hoor, al dat beeldmateriaal bijgevoegd. Ooit over schrijver/journalist/reisverslaggever nagedacht? Ik begrijp dat je het begrip 'mooi en schoon' voor de chinezen nog een andere inhoud kunt geven cq aanleren?! Ben benieuwd naar je eerste ervaringen bij chinezen thuis....
    En natuurlijk naar de grote start 4 september....