Eerste dag Shanghai - Reisverslag uit Shanghai, China van Michiel Vullings - WaarBenJij.nu Eerste dag Shanghai - Reisverslag uit Shanghai, China van Michiel Vullings - WaarBenJij.nu

Eerste dag Shanghai

Blijf op de hoogte en volg Michiel

24 Augustus 2012 | China, Shanghai

Vandaag dan eindelijk na een lange vlucht aangekomen. De vlucht zelf ging goed maar wel best lang maar gelukkig had turkish airlines touchscreen schermen waarmee ik mijn tijd wel een beetje kon verdoen. Gelukkig heb ik tijdens de vlucht van Istanbul naar Shanghai de hele reis met een Chinees kunnen praten. Maar daarna begon de ellende. Ofja ellende is een groot woord. Ik zou van het vliegveld opgehaald worden door een Chinese klasgenoot, maar hij stond bij de verkeerde gate. Dus na twee uur wachten heb ik maar de taxi gepakt, waar ik bij het hotel uitstapte. Alleen het probleem is dat ik in het hotel en bijna alle pinautomaten dus niet met mijn rabopas kan betalen. Gelukkig heeft paps geholpen en heb ik 1 bank waar heet wel kan.

Nog even over shanghai zelf:
De stad is voor zover ik het heb gezien erg mooi en mega hoog en groot. Het stinkt er wel echt overal, of et nu eten is of het riool weet je daar niet. Verder hebben ze de rare gewoonte om overal op straat, uit de auto of in de prullenbak te spugen (na een gorgelorkest). ook is het overalg mega druk en word ik aardig van onder tot boven bekeken. De eerste paar foto's zijn van mijn mobiel dus kunnen kwalitatief een beetje slecht zijn.

• 24 Augustus 2012 - 17:53

Kiejus Hegga:

Heujj Michiel!!

Good um van ow te huure.. Loat maar wiete wannier ge un kier tied hed um te skype.. Dan zal ik doar probere wat tied vur vrej te make :D

• 24 Augustus 2012 - 18:02

Tante Nel Uit Arcen:

Tjonge jonge, Michiel, wat een ervaringen. Wel goed dat je de taxi hebt gepakt en....waar zijn vaders voor he??? Heb je die Chinese klasgenoot nog ontmoet ergens? Mooie foto hoor van ShangHai.
    Benieuwd hoe het verder gaat. Ik volg je hoor. Alleen de komende 3 weken zijn we zelf op vakantie mar daarna zal ik weer van alles kunnen lezen van jou.

• 24 Augustus 2012 - 20:10

Angelique:

Haa michiel wat goad um te heure dat ge goad aangekoame zied wal jammer van de stank en de taxi neame wal een moeie foto! Ik wens dig nag veul plezeer doar :D

• 24 Augustus 2012 - 20:33

Marco, Die Koppige Van Het Werk:

Met het laatste beetje energie dat ik over heb na een weekje intro wist ik wel wat ik als eerste moest gaan checken op het internet. Jouw reisblog. Ik hoop dat het leuk is in China en dat je niet tegen al te veel problemen oploopt. Verder heb ik je stukje over mij gelezen. Ik heb het hele stuk met een glimlach op mijn gezicht gelezen. Ook wil ik je alvast duidelijk maken dat het je niet gaat lukken mij in een achtbaan te krijgen of bier te laten drinken(ik ben de hele intro zonder druppel doorgekomen).

Veel succes en plezier en ik zie hopelijk snel genoeg weer een nieuw stukje verschijnen!

• 24 Augustus 2012 - 20:56

Geert:

Hey Michiel, fijn dat je goed bent aangekomen ondanks de opstart perikelen. Je moet maar denken dat het er allemaal bij hoort. Veel succes met het verdere verloop van je reis en we blijven je natuurlijk op de voet volgen. Groetjes van owwe peetoom Geert en Tiny.

• 24 Augustus 2012 - 21:32

Niels:

Tomme kel, det is nag is un moije skyline doar! Det moste ze heij mar is aanschaffe. Goad um te huure detse goad bis aangekomen, en hopelijk det de rest lukt zonder zoeveul ellende.

Ik wet zeker det dit un prachtjoar vur dig giet were. En as t effe nit giet kiekse effe in het boekje met verhalen , dan kesse wer lachen det wiet ik zeker!

Ik zal dig zeker blieve volgen op dien blog. Groetjes van Nielske

• 25 Augustus 2012 - 09:42

Willeke:

Ha michiel
    De vuurdoop heb je gehad zullen we maar zeggen en je hebt je goed gered. Valt me wel tegen van de chinezen in shanghai dat ze nog steeds zo spugen! In kunming vond ik het centrum redelijk schoon en werd er niet (veel) gespuugd (dacht ik zo)
    Noud had in autralie een studentencreditkaart. Misschien nog een idee. Dan heb je altijd een 2e betaalmiddel achter de hand. Ook handig voor boeken van reizen en hostels via internet. Hij heeft er regelmatog gebruik van gemaakt.
    Michiel, succes met je studie en geniet van je tijd daar in china.
    Groetje willeke

• 25 Augustus 2012 - 11:01

De Bruggetjes Uit Horst :

Ha die Michiel,

Nou....de vuurdoop heb je al gehad. Ppffffff......wel dapper hoe je het hebt opgepakt en ja....vaders en moeders zijn ONMISBAAR.....hi.hi.hi. Hartstikke fijn om je reisverslag te lezen en op de hoogte te zijn van alle belevenissen. Veel succes, groetjes Joep en Ria

• 25 Augustus 2012 - 11:42

Mindy:

haaaaaaa!!

Wat leuk om al iets te horen, en de eerste 4 foto's zijn meteen al geweldig mooi!!!
    Ben je nog gaan uiteten die avond met je klasgenootje?

Spreek je snel
    Liefs Mindy

• 25 Augustus 2012 - 13:14

Franka:

Hey binkel Michiel
    Hier even een berichtje van Franka vanuit haar bosje in Swolgen.
    Goed om te horen dat je bent angekomen in het verre China.
    En jawel, hoor de foto's zijn prachtig, zo ook je reisverslag van de eerste indruken van je stadje:) voor de komende maanden Shanghai.
    Hopelijk kom je niet hier spugend en kotsend terug hihi. over een aantal maanden.
    Lieve jongen geniet ervan, maak er een mooie leerzame goede tijd van,... en je weet je wordt gevolgd.
    Zonnegroetjes Franka

• 25 Augustus 2012 - 17:04

Oma:

wat leuk Michiel dat ik je op deze manier een beetje kan volgen .
    en al leuke foto' s gezien
    lieve Michiel maak er wat van.
    groetjes oma

• 25 Augustus 2012 - 20:56

Nick, Die Stoere Jongen Van Werk:

doooi, det is inderdaad wal wat anders als de stroate van horst-city.
    Wal fijn detse goad doar bis aangekoame en ik wet zeker detse doar un leuke tied zuls hebben.
    Veul plezeer en veul succes doar!

• 28 Augustus 2012 - 11:30

Tante Anja Uit Broekhuizen:

Hallo Michiel

Fijn om te horen dat je goed bent aangekomen.
    Je hebt daarna al wat meegemaakt zo te lezen.Maar keigoed van je dat je het hebt opgelost.
    Ja alles zal niet van een leie dak gaan,maar daar wordt je alleen maar sterker van.
    Mooie foto's al gemaakt.
    Geniet er maar van en laat alles maar rustig op je afkomen.
    Wij blijven je volgen. Lieve groetejes van Anja

• 08 September 2012 - 14:38

Ria:

Hi Michiel
    Onder begeleiding van je vader ben ik op jouw site terecht gekomen.
    Wat een ervaringen!!
    Pap vertelde dat je het erg naar je zin had en dat je hun niet miste. Jullie hadden net geskyped.
    Wat bijzonder dat je die mooie foto's van de skyline kunt maken!
    En wat een verhaal over dat spugen in prullenbakken!
    Ik ben benieuwd om meer te lezen van je!
    Het ga je goed!
    Groetjes